20.12.11

BREU CRÒNICA DE LA COMMEMORACIÓ DELS 125 ANYS DE PUIG-AGUT


Prop de finalitzar aquest any, en el qual hem commemorat el 125 aniversari de la benedicció del nostre santuari de Puig-agut, és un bon moment per fer-ne un repàs. En l’acte central de la commemoració el passat mes de febrer va presidir la celebració el bisbe de Vic Mons. Romà Casanova, que en l’homilia va fer palesa la importància de l’efemèride i exhortà els presents, i especialment a les persones que tenen cura del santuari, a perseverar en la devoció al Sagrat Cor de Jesús, la Mare de Déu de Lurdes i Sant Josep. En el butlletí número 90 corresponent al mes esmentat, es feia referència a les cròniques publicades per la premsa de 1886-87 i les controvèrsies hagudes en l’atribució de Puig-agut com a primer temple d’Espanya dedicat al Sagrat Cor de Jesús.

En els actes del 3 de juliol també va voler-hi ser present el bisbe Romà. Així, finalitzada la missa, es va dur a terme la benedicció del nou timpà a l’entrada del santuari, cópia fidel del que hi havia hagut abans de la guerra civil. El nou timpà ha estat obra de l’artista Ernest Oms i Raurell, de Sant Vicenç de Torelló, el qual durant tres mesos va treballar en la seva creació mitjançant antigues fotografies de l’original desaparegut. Tot el referent al nou timpà, podeu llegir-ho en el butlletí número 92, corresponent al mes d’octubre. Els actes es varen amenitzar amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla Canigó a la sortida de la celebració eucarística. La nombrosa assistència va gaudir d’un plaent captard, tot i un inoportú ruixat, en els jolius paratges del santuari.

En la tradicional missa dedicada a la Mare de Déu del Pilar, que cada any celebrem el diumenge més proper a la festivitat, varem comptar amb la presència de Mons. Joan Godayol que, com ja és costum, ens acompanya i presideix una de les nostres celebracions. Després de l’eucaristia es va fer un modest, però emotiu acte d ‘agraïment a l’amic Antoni Donada, autor de la vinyeta “En Madiroles”, que mai falta en el nostre butlletí. Aquesta celebració va servir de cloenda dels actes celebrats amb motiu dels 125 anys del nostre estimat santuari.

Àlex Roca