10.6.10

Notícies per a la construcció del Santuari de Puig-agut

En el butlletí del passat mes de gener, fèiem referència de que el febrer del proper any 2011 es compliran els 125 anys de la inauguració i benedicció del nostre Santuari. La seva construcció, iniciada l’any 1884, en dos anys va quedar enllestida, però del que no tenim gaires referències, o les que hi han poden haver quedat oblidades, és de les vicissituds que va caldre vèncer per dur a terme la seva construcció.

L’import de l’obra del santuari de Puig-agut, sense tenir en compta els acabats interiors i l’ornamentació, va pujar a 30.150 pessetes, de les quals 2.103 van ser aportades per subscripció popular. En una reunió de l’Ajuntament de Manlleu del setembre de 1885, atenent una carta de Ramon Madiroles, el consistori acorda una aportació de 750 pessetes per a la construcció del santuari, malgrat la crisi que travessava la població. Amb els anys tot canvia, però hi ha coses que repeteixen.

Amb la mateixa finalitat col·labora també l’Ajuntament de Torelló amb 500 pessetes, tot i la reducció de les seves arques i les critiques circumstàncies de la població. L’Ajuntament de Sant Martí Sescorts, satisfet en veure construir una part del temple en el seu terme, encara que anys després va ser considerat de Manlleu, es va oferir a fer arribar els donatius per a tal finalitat.

Álex Roca